zondag 3 april 2011

labneh 2

De ingrediënten:
500 gr dikke griekse of turkse yoghurt
2 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepel tijm
1 laurierblaadje
350 ml olijfolie
Leeg potje

Bereidingswijze:
Meng de yoghurt met de zout en een theelepel peper,

Indien mogelijk: Doe de yoghurt in een theedoek en hang die ergens aan (zoals de kraan boven het aanrecht) zodat de yoghurt ' uitlekt'.
Andere -minder effectieve- methode voor als het warm is is volgende. Doe een theedoek in een zeef. Doe de yoghurt hierin en laat de yoghurt in de koelkast 3 dagen uitlekken, als hangop. Hoe fijner de theedoek (hoort eigenlijk met kaasdoek) hoe beter het uitlekt. De eerste methode is de beste heb ik gemerkt.

Na 3 dagen;
Meng de oregano en tijm (zorg dat je genoeg hebt) en spreid het uit in een ondiepe schaal. Doe 2/3e van de olijfolie in het het potje en het laurierblad. Maak van de yoghurt balletjes zo groot als een walnoot, rol ze door de tijm/oregano en doe ze in het potje.
Gooi de resterende olie erover en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.

Serveren met turks brood.

variaties:
Je kunt ook takjes tijm in de olie doen en de balletjes niet in de tijm/oregano rollen. Er zijn ook mensen die de balletjes gelijk maken en die dan nog laten drogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten