zondag 1 mei 2011

Aardappelkoekjes met gerookte zalm

voor 4 personen

500 g vastkokende aardappels, geschild
2 eetl. bloem
1 ei, losgeklopt
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
200 g gerookte (Noorse) zalm


Voorbereiden:
Rasp de geschilde aardappelen grof. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek. Meng de rasp in een kom met de bloem, het ei, de kookroom en peper en zout.

Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan. Schep hierin bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Beleg ze met de gerookte zalm.

Tip:
Garneer de hapjes met een toefje crème fraîche en kappertjes of een takje dille. Gebruik in plaats van verse aardappelen rösti uit de diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten