zondag 1 mei 2011

mini-kaasquiches met geitenkaas en notensla

4 plakken diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid
200 g zachte geitenkaas
4 eieren, geklutst
200 ml zure room
1 eetl. geraspte mierikswortel
(potje)zout en versgemalen peper
1 eetl. gehakte verse bieslook of peterselie
50 g gepelde walnoten
2 eetl. olijfolie
1 eetl. honing
1 eetl. citroensap
75 g rucola
4 quichevormpjes of ovenvaste schaaltjes ø circa 12 cm, ingevet


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol de deeglapjes iets uit en leg ze in de vormpjes. Prik de deegbodems hier en daar in met een vork. Snijd de kaas in dunne plakjes of verkruimel de kaas en verdeel deze over de deegbodems. Meng de eieren met de zure room, mierikswortel, zout, peper en bieslook. Giet het eimengsel over de kaas. Bak de quiches in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng olijfolie, honing en citroensap. Serveer de quiches met een pluk rucola met walnoten en sprenkel de honingdressing erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten