zondag 1 mei 2011

Rucolastamppot met feta en kruidencroutons

750 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
zout en versgemalen peper
50 ml extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 rode peper, fijngesneden
3 sneetjes witbrood, zonder korsten
300 g rucola, fijngesneden
100 g feta, verkruimeld


Bereiden:
Zet de aardappelen op met water en zout en kook ze gaar. Verwarm ondertussen de olijfolie met de knoflook en peper op lage stand tot de olie begint te geuren. Schep de knoflook en peper uit de olie en houd apart. Bak de blokjes brood in deze geurige olie goudbruin. Schep ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier. Giet de aardappelen af en voeg de rucola, knoflook, rode peper en de warme olijfolie uit de pan toe. Stamp alles grof en breng goed op smaak met zout en peper. Schep de feta erdoor. Serveer de stamppot met de knoflookcroutons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten