zondag 1 mei 2011

Amuse van tomatenmousse

Tussengerecht voor 4 personen

2 blaadjes gelatine
2 grote rijpe tomaten
1/2 eetl. tomatenpuree
zout en versgemalen peper
75 ml slagroom (Melkan)
4 grote basilicumblaadjes


Voorbereiden:
Laat de gelatine weken in koud water. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden en onder te dompelen in water dat net van de kook af is. Neem de tomaten zodra het vel gaat inscheuren uit het hete water en dompel ze in koud water. Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Verwijder de zaadjes en pureer het vruchtvlees. Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en roer dit door de gepureerde tomaten. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Klop de slagroom lobbig en schep dit luchtig door de tomaten. Schep het geheel in een kom en laat afgedekt in de koelkast opstijven.

Bereiden:
Maak met behulp van twee vochtig gemaakte eetlepels canelles van de mousse en leg elke canelle in een blad basilicum. Presenteer op een klein bordje of een lepel.

Tip:
Basilicum kan vervangen worden door koriander of bieslook. Serveersuggestie: Lekker met een paar druppels mayonaise verdund met citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten