zondag 1 mei 2011

Krieltjessalade met zalm en rucola

Maaltijdsalade voor 4 personen

750 g voorgekookte krieltjes
zout
4 eieren
2 augurken
200 g gerookte zalm
75 g rucola
2 eetl. kappertjes
voor de dressing:
2 eetl. mayonaise
1 bekertje (125 ml) crème fraîche (Melkan)
versgemalen peper
2 eetl. citroensap
1 theel. mosterd


Voorbereiden:
Kook de krieltjes met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes. Hak de augurken fijn. Verdeel de zalm in reepjes. Snijd de rucola iets kleiner. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereiden:
Schep de ingrediënten voor de salade met de dressing luchtig door elkaar en serveer, bestrooid met de kappertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten