zondag 1 mei 2011

Hele kip met sinaasappel, honing en tijm

2 sinaasappels
100 g zachte boter
2 eetl. honing1 eetl. mosterd
6 takken verse tijm
1 braadkip van ca. 1200 g
zout en versgemalen peper
1 sherryglas droge sherry


Voorbereiden:
Verwarm de oven op 180°C. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil. Pers de sinaasappels uit. Vermeng de sinaasappelrasp met de boter, honing, mosterd en tijmblaadjes. Maak inkepingen in het vel van de kip en bestrooi de kip van binnen en van buiten royaal met zout en peper. Masseer de kip rondom met het botermengsel, ook door de inkepingen onder het vel.

Bereiden:
Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal. Giet het sinaas-appelsap en sherry erlangs en bak de kip in het midden van de oven een half uur. Draai de temperatuur terug naar 150°C en bak de kip nog een uur. Giet de jus door een zeef. Snijd de kip eventueel in stukken en serveer met de jus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten