zondag 1 mei 2011

Vijgen-port bonbons

12 gedroogde vijgen
100 ml rode port
2 eetl. gepelde pistachenoten, fijngehakt
200 g melkchocolade, in stukjes gehakt


Voorbereiden:
Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met de port. Breng de port aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Laat de vijgen een uur in de warme port wellen. Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de gehakte pistachenootjes klaar op een ander bordje. Neem de vijgen uit de port en dep ze droog. Leg ze afgedekt een half uur in de vriezer.

Bereiden:
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat al roerende wat afkoelen. Prik de vijgen één voor één aan een vork, haal ze eerst door de chocolade en tip ze dan even in de nootjes. Schuif met een andere vork de bonbons van de vork op bakpapier. Laat de bonbons in de koelkast helemaal opstijven.

Variatie:
Ook lekker met gehakte amandelen of walnoten.In plaats van vijgen kunt u ook pruimen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten