zondag 1 mei 2011

Gevulde kipkarbonades

4 grote of 8 kleine kipkarbonades
boter om te bestrijken
zout en versgemalen peper
1/2 glas witte wijn
voor de vulling:
50 g zongedroogde tomaten op olie
10 g pijnboompitjes, geroosterd
1 teentje knoflook
4 takjes basilicum
4 eetl. olijfolie
20 g versgeraspte Parmezaanse kaas


Bereiden:
Verwarm de oven op 150°C. Maak met de vingers het vel van de kipkarbonades voorzichtig los, maar laat het aan twee kanten vastzitten. Maal de tomaatjes met de rest van de ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta en duw deze onder het vel van de kipkarbonades. Bestrijk het vel met wat boter en bestrooi de karbonades rondom met peper en zout. Leg ze in een ovenschaaltje en giet de witte wijn erlangs. Bak ze in circa 60 minuten gaar en bruin.

Tip:
Lekker met rijst, pasta of frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten