zondag 1 mei 2011

Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

1 kleine rode kool, geschaafd (ca. 500 g)
3 sinaasappels
1 citroen
1 theel. mosterd
5 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
1 teentje knoflook, geperst
3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
2 grote augurken, zoetzuur,
in reepjes


Voorbereiden:
Leg de kool in een vergiet en schenk er 1,5 liter kokend water over. Laat goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en halveer de partjes. Boen de citroen schoon. Schil dunne reepjes van de schil en pers de vrucht.

Bereiden:

Klop een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, citroensap, mosterd, olijfolie, zout en peper. Schep de knoflook, bosui en de augurk erdoor. Meng de rode kool met sinaasappelpartjes en schep deze luchtig door de dressing. Garneer de salade met reepjes citroenschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten