zondag 1 mei 2011

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

3 sinaasappels geperst
5 eetl. blanke rozijnen
2 kippenbouillontabletten, verkruimeld1 eetl. kerriepoeder
4 eetl. olijfolie of arachideolie
500 g kalkoenfilet, in blokjes of reepjes
1 spitskool, in reepjes of geschaafd
350 gram basmatirijstzout
2 eetl. maïzena
350 ml yoghurt (Melkan)
2 eetl. honing
2 winterwortels, in smalle reepjes


Bereiden:
Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart. Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet. Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken. Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin. Kook intussen de rijst. Schep de kalkoen-filet uit de pan. Roerbak in het bakvet met de rest van de olie de koolreepjes met een beetje zout 5 minuten. Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen. Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten. Schep het gerecht in een warme schaal. Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten