zondag 1 mei 2011

Shoarmawrap met komkommersalsa

Lunchgerecht voor 4 personen

1 kleine komkommer
1 rode ui
1 theel. sambal oelek
1 eetl. citroensap of azijn
500 g shoarmavlees
2 eetl. zonnebloem- of olijfolie
4 tortilla's, ø 25 cm
(kant-en-klaar in pak)
4 eetl. pittige (hot) tomatenketchup of currysaus
100 g veldsla of rucola
4 eetl. knoflooksaus


Voorbereiden:
Schil de komkommer en rasp deze grof of hak hem in kleine stukjes. Pel de rode ui en snipper deze. Meng de komkommer met de rode ui, sambal oelek en citroensap. Roerbak het shoarmavlees 12 minuten in de hete olie totdat het gaar is. Leg de tortilla's even in een warme oven of hete koekenpan zodat ze soepel worden.

Bereiden:
Bestrijk de tortilla's met de tomatenketchup. Verdeel daarover de veldsla of rucola en de komkommersalsa met daarop de shoarmareepjes. Rol de tortilla's op en serveer ze met knoflooksaus erover.

Variatie:
In plaats van shoarmavlees zijn gerookte kip- of hamreepjes ook heel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten