zondag 1 mei 2011

Zuurkoollasagne met pancetta

50 g boter + 1 eetl. extra
750 g kruimige aardappelen, in dunne plakken
zout en versgemalen peper
500 g zuurkool, uitgelekt
4 jeneverbessen
2 blaadjes laurier
250 g pancetta of ontbijtspek, in plakjes
100 ml droge witte wijn
100 ml kookroom
aluminiumfolie


Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal royaal in met de boter. Leg de helft van de aardappelplakken er dakpansgewijs in en bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de helft van de zuurkool erover en steek hier twee jeneverbessen en een laurierblad tussen. Verdeel de helft van de plakjes spek dakpansgewijs over de zuurkool en vervolg met de rest van de ingrediënten op dezelfde wijze gestapeld. Eindig met de plakjes spek. Vermeng de wijn en de room en giet dit uit over de schotel. Verdeel er nog een eetlepel boter in vlokjes over en dek af met aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes in de folie om het vocht iets te laten verdampen. Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan de folie. Bak nog 10 minuten tot het spek krokant is.

Tip:
Lekker met gegrilde zalmfilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten