zondag 1 mei 2011

Zuurvlees met rode wijn

600 g doorregen runderlappen, in blokjes
zout en versgemalen peper
2 eetl. bloem
50 g boter of margarine
4 grote uien, gesnipperd
200 ml rode wijn
4 eetl. rodewijn- of balsamicoazijn
8 jeneverbessen
8 kruidnagels
4 blaadjes laurier
3 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 eetl. appelstroop


Bereiden:
Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin. Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, azijn en specerijen toe. Schep alles goed om. Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook. Voeg na 1,5 uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.

Tip:
Lekker met rodekool en aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten