zondag 1 mei 2011

Pasta met tonijn, kerstomaten en rucola

2 personen

250 g pasta (penne of fusilli)
75 g rucola
1 eetl. olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
1 blikje tonijn (ca. 200 g),
uitgelekt
200 g cherry-/kerstomaten
1 eetl. kappertjes


Voorbereiden:
Kook de pasta in ca. 8 minuten beetgaar en giet deze af. Snijd de rucola iets kleiner.

Bereiden:
Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep versgemalen peper, zout, tonijn en cherry-/kerstomaatjes erdoor. Warm goed door. Voeg de pasta toe en warm weer goed door. Meng rucola erdoor en bestrooi het gerecht met kappertjes.

Variatie:
Vervang tonijn door reepjes gerookte zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten