zondag 1 mei 2011

Bombe van hete bliksem

75 g boter + 1 eetl. extra
2 grote uien, in dunne schijven
500 g goudrenetten, geschild en in dunne schijven
1 theel. tijmblaadjes
2 eetl. honing
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
zout en versgemalen peper
4 dikke plakken ham naar keuze
2 eetl. grove mosterd
50 ml kookroom


Bereiden:
Verwarm de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten al omscheppend op lage stand lichtbruin. Voeg de appel en tijm toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de honing toe, leg het deksel op de pan en laat in circa 10 minuten op lage stand stoven. Zet ondertussen de aardappelen op met water en zout en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en voeg de gestoofde appel en ui toe. Stamp alles tot een grove puree en breng goed op smaak met zout en peper. Verwarm de eetlepel boter en leg de plakken ham erin. Laat ze om en om opwarmen, neem ze uit de pan en houd ze even warm. Roer de mosterd en room los in dezelfde pan en laat deze saus even doorkoken. Leg op elk bord een plak ham. Schep een portie hete bliksem in een kom en zet deze omgekeerd op de ham. Neem de kom weg en giet er wat van de saus omheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten