zondag 1 mei 2011

Zalm met kappertjes en limoensaus

4 zalmfilets, ontdooid (Vismarine)
zout en versgemalen peper
1 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie
1 limoen, in 8 dunne plakjes
rasp en sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, geraspt
2 eetl. kappertjes, uitgelekt
2 eetl. boter


Bereiden:
Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en peper en bestuif ze dan met bloem. Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie en bak de zalmfilets aan elke kant 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm in de oven. Bak de plakjes limoen in dezelfde pan om en om bruin. Leg op elk stuk zalm 2 plakjes limoen. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de limoenrasp en knoflook toe aan de olie. Fruit dit een paar minuten en voeg dan het limoensap, de kappertjes en boter toe. Neem de pan van de warmtebron. Laat de boter al roerende smelten en giet deze saus over de zalmfilets. Serveer direct.

Tip:
Lekker met rijst en sugarsnaps of wortellinten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten