zondag 1 mei 2011

Gegrilde zalm op kruidensalade

Lunchgerecht voor 4 personen

400 g zalmfilet
2 eetl. basilicumolie
versgemalen peper
gemalen zeezout of zout
2 eetl. citroensap
1 teentje knoflook, geperst
4 eetl. olijfolie (Mediterrane)
1 eetl. kappertjes
1/2 theel. zout
voor de kruidensalade:
75 g gemengde jonge bladsla
of veldsla
enkele blaadjes basilicum
enkele takjes verse kervel
of peterselie
enkele sprieten bieslook


Voorbereiden:
Meng de slasoorten en de kruiden voor de kruidensalade en verdeel deze over 4 borden. Snijd de zalmfilet in brede repen, bestrijk ze met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Meng citroensap, knoflook en olijfolie en roer de kappertjes en het zout erdoor.

Bereiden:
Rooster de zalm 2 minuten per kant in een grillpan of koekenpan. Verdeel de zalm over de kruidensalade en schep de kappertjes-citroendressing erover.

Tip:
Basilicumolie kan eenvoudig zelf worden gemaakt door 2 eetlepels olijfolie te mengen met 1 theelepel groene pesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten