dinsdag 22 februari 2011

15 X Gevulde Eieren

4 XL eieren hard gekkookt
paar draai zwarte peper en zeezout uit de molen
2 eetl mayonaise
- - voor de vulling zie bij bereiding :
Bereiden
Het basisrecept :
Eieren pellen , halveren en dooiers eruit halen.
Eigeel fijnprakken en mengen met mayonaise.
De gewenste ingredienten toevoegen en met zout en peper op smaak brengen.
Koud wegzetten.
De vulling met een spuitzak in de eieren spuiten.
Je kan het ook met een lepel doen ,maar dan ziet het er minder mooi uit
1)Met ham en noten : 20 gram gegrilde yorkham fijn gesneden , 2 halve walnoten fijn gehakt , 0.5 eetl pittige mosterd en een drupje witte wijnazijn mengen met het eimengsel en een kwart walnootje er bovenop leggen
2)Met kerriepoeder en bieslook : 1eetl kerriepoeder en 20 sprietjes bieslook fijn geknipt mengen met het eimengsel en er wat sprietjes bovenop leggen
3)Met gerookte makreel : 60 gr gerookte makreel , 12 spriet bieslook fijn geknipt , 1 eetl sambal mengen met ei-mengsel en stukje makreel er op leggen
4) Eiermimosa : 0.5 rijpe avocado , 1 teen knoflook ,enkele druppels tabasco en een eetl olijfolie mengen met het ei-mengsel af garneren met een blaadje basilicum
5)Met pecorino : 2 eetl grof geraspte pecorino 1tl chilipoeder 1tl paprikapoeder en 12 spriet bieslook fijn geknipt mengen met ei-mengsel afgarneren met wat bieslook
6) Met tonijn en olijven : 50 gr gepureerde tonijn door eiermengsel mengen en met plakjes olijf afgarneren.
70 Met ansjovis : 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 lepel kappers door eimengsel doen. Garneren met een opgerolde ansjovis.
8) Met garnalen : 50 gr grofgehakte garnalen door mengsel mengen met 1 teelepel dille en een beetje citroensap. Met een garnaal afgarneren.
9) Met rauwe ham : 50 gr fijngehakte ham,1 lepel gesnipperde bieslook door eimengsel doen.Met aspergepunten afgarneren.
10) Met gorgonzola : 50 gr gorgonzola fijnprakken en met een lepel room door ei mengen.Versieren met een reepje tomaat.
11) Met kruiden : 2 lepels gehakte groene kruiden, 1 lepel zeer fijne sjalot en wat mosterd door ei mengen.Versier met kervel.
12) Met parmesaanse kaas en tomaat : 1 lepel geraspte kaas en een lepel fijngesneden en ontvelde tomaat met ei mengen.Garneer met basilicum.
13) Met gerookte forel : 50 gr gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel roeren.Garneer met een stukje vis.
14) Met gerookte zalm : 50 gr gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij ei doen. Garneer met tuinkers.
15) Met kaviaar : Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met kaviaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten