dinsdag 22 februari 2011

Chocoladetaartje voor 2

50 ml slagroom
50 g pure chocolade extra 72%, grof gehakt
2 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje 450 g, diepvries), ontdooid
1 el cacao (pak 250 g)
1 el witte basterdsuiker
2 el frambozenjam
1/2 bakje verse frambozen (a 125 g)
Materialen
2 taartvormpjes (Ø ca. 9 cm), ingevet
Bereiden
1. Breng de slagroom in een steelpan tot tegen de kook. Neem van het vuur, voeg de chocolade toe en laat smelten. Laat de chocoladeroom in de pan afkoelen en 1 uur op kamertemperatuur opstijven. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg en prik hier met een vork gaatjes in. Meng de cacao met de suiker en bestrooi het bladerdeeg hiermee. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen. 3 Bestrijk elk taartbodempje met 1 el frambozenjam en verdeel de chocoladeroom erover. Verdeel de frambozen erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten