dinsdag 22 februari 2011

Camembertkroketjes

1 camembertkaasje (stevig 250 g)
1 dl crème fraîche
40 g zachte boter
ca. 100 g bloem
2 eierdooiers (S)
1 theelepel Dijonmosterd
zout en peper
2 eieren
ca. 100 g paneermeel
frituurolie
Materialen
keukenpapier
vuurvaste kom
Voorbereiden
Camembert in stukjes snijden en in vuurvaste kom met vork fijn maken. Crème fraîche en boter erdoor mengen. 60 g bloem boven kaasmengsel zeven. In pan laagje water verhitten; niet laten koken. Kom met kaasmengsel op pan met heet water zetten en massa al roerend in ca. 4 minuten tot gladde crème roeren. Kom van vuur nemen. Eierdooiers één voor één door kaasmengsel mengen. Mosterd erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasmengsel afgedekt in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Bereiden
Eieren loskloppen. Rest van bloem in diep bord strooien. Paneermeel in lage kom strooien. Van camembertmengsel met behulp van 2 natgemaakte lepels ca. 16 eivormige bolletjes steken. Frituurolie verhitten tot 170 °C. Camembertkroketjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel wentelen. Paneermeelkorstje licht aandrukken. Kroketjes met 5 à 6 stuks tegelijk in hete olie in ca. 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren. Serveer de kroketjes bijvoorbeeld als voor- of lunchgerecht op een bedje (veld)sla, aangemaakt met een dressing van ciderazijn, olie en mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten