dinsdag 22 februari 2011

Catalaans brood met olijvenpuree

1 pot zwarte olijven zonder pit (240 g), uitgelekt
1 eetlepel verse tijm blaadjes
1 teen knoflook
1 paprika brood
olijfolie om te besprenkelen
2 tomaten, gehalveerd
versgemalen zwarte peper
Materialen
staafmixer of keukenmachine
barbecue
Voorbereiden
Maal de olijven met een staafmixer of in een keukenmachine met de tijm en knoflook tot een fijne puree. Schep het mengsel in een schaaltje. Snijd het brood in plakken van 1 n cm dik. Besprenkel elke snee brood aan beide kanten met olie.

Bereiden
Leg de boterhammen op een ingevet rooster en gril ze in maximaal 1 minuut per kant goudbruin en krokant. Wrijf de tomaten met het snijvlak flink over de bovenkant van het geroosterde brood. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de olijvenpuree apart erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten