dinsdag 22 februari 2011

Clafoutis van groene asperges met Chaumes

500 g groene asperges
2 el maizena
400 ml volle melk
6 eieren
1 doosje chaumes-kaas (150 g), in plakken
3 tl korianderzaadjes, licht gekneusd
Materialen
lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil eventueel een stukje van onderkant de asperges, als ze wat droog of houtig aanvoelen. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. 2. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. 3. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en strooi de korianderzaadjes erover. 4. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar. 5. Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten