dinsdag 22 februari 2011

Chinees gemarineerde karbonade

50 ml sojasaus
50 ml droge sherry
4 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel sesamolie
4 schouderkarbonades
2 bosuitjes, in dunne ringen
Materialen
barbecue
Voorbereiden
Meng in een schaal de sojasaus met de sherry, gemberwortel, suiker en sesamolie. Laat de karbonades hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, draai ze af en toe om. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen.

Bereiden
Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrijk beide kanten met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper naar smaak. Leg de karbonades op een schaal en strooi de bosuiringetjes erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten