dinsdag 22 februari 2011

Citroengras-garnalensaté

1/2 zak tijgergarnalen, rauwe gepelde (diepvries), ontdooid
2 stengels citroengras (sereh)
1 limoen, het sap
2 eetlepels olie
1 eetlepel Thaise vissaus
1/2 rode peper
2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
Materialen
barbecue
eventueel grilltopper
Voorbereiden
Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereiden
Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten