dinsdag 22 februari 2011

Couscouspilaf met kipfilet en rode-wijnjus

1 ui (Biologisch)
2 teentjes knoflook (Biologisch)
75 g rozijnen
2 dl sinaasappelsap (fles à 750 ml biologisch)
2 dl rode wijn (Biologisch)
1/2 zakje pistachenoten (à 100 g biologisch)
4 kipfilets (à ca. 100 g biologisch)
zeezout
(versgemalen) peper
3 theelepels chilipoeder
1 theelepel kaneelpoeder
50 g roomboter (Biologisch)
1/2 pak couscous (à 500 g biologisch)
Voorbereiden
Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan 1/4 deel van ui en knoflook met rozijnen, sinaasappelsap en wijn aan de kook brengen. Geheel ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Laten afkoelen. Pistachenoten pellen.

Bereiden
Kipfilets bestrooien met zout, peper en helft van chilipoeder en kaneelpoeder. In koekenpan 25 g boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca. 6 minuten bruinbakken, halverwege keren. Vocht van rozijnen boven maatbeker zeven. Helft van vocht bij kipfilets schenken. Kipfilets in ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven. Rest van vocht met water aanvullen tot 350 ml. In braadpan rest van boter verhitten. Rest van ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Couscous en rest van chilipoeder en kaneelpoeder erdoor scheppen en geheel ca. 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken. Rozijnenmengsel, vocht en zout toevoegen en couscous in ca. 5 minuten afgedekt gaar laten worden. Met vork doorroeren. Pistachenoten erdoor scheppen.Couscous op vier borden scheppen. Kipfilet ernaast leggen. Jus op hoog vuur ca. 1 minuut laten inkoken. Beetje jus over kip scheppen, rest apart erbij geven. Serveren met biologische komkommersalade.

1 opmerking: