dinsdag 22 februari 2011

Avocado-banaanmilkshake

2 bananen, in stukken
1 rijpe avocado, in stukken
2 citroenen, uitgeperst
2 bollen vanilleroomijs
600 ml melk
2 zakjes vanillesuiker (pakje 10 zakjes)
1 tl kaneel
Materialen
blender of staafmixer
Bereiden
Pureer de banaan en avocado met het citroensap in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg het ijs, de melk, de vanillesuiker en het kaneel toe en draai het geheel tot een schuimige massa. Verdeel de milkshake over 4 hoge glazen, steek er rietjes in.

Tip

Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren banaanstukken in een diepvriesdoos om later in de milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten