dinsdag 22 februari 2011

Dubbele boerenkaasburgers

8 vegetarische hamburgers mini (diepvries), ontdooid
olijfolie om te bestrijken
1 plak boerenkaas
4 zongedroogde tomaten in olie
4 witte minibolletjes
1 eetlepel mayonaise
4 blaadjes kropsla, klein
Materialen
barbecue
Voorbereiden
Bestrooi de burgers met zout en peper en bestrijk ze aan beide kanten dun met olie.

Bereiden
Leg de burgers op een ingevet rooster en gril ze boven matig heet vuur in 3-4 minuten bruin, keer ze af en toe. Snijd de bolletjes open en leg ze met het snijvlak op het rooster aan de rand van de barbecue. Rooster het brood lichtbruin en krokant. Snijd de kaas in 4 plakjes en leg ze op 4 burgers. Verdeel de zongedroogde tomaatjes erover en leg de andere 4 burgers erop. Neem de dubbele burgers van de barbecue zodra de kaas smelt. Besmeer het snijvlak van de geroosterde bolletjes dun met mayonaise. Leg de sla op de onderste bolletjeshelften en leg de dubbele burgers erop. Dek af met de bovenste bolletjeshelften.

Tip

Boerenkaas is op de boerderij bereid van dagverse melk en is extra vol van smaak. Met cheddarkaas maakt u er een Amerikaanse burger van, geef er dan ook een handje gezouten chips bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten