dinsdag 22 februari 2011

Caribische drumsticks

100 ml ananassap
50 ml rum, bruin of wit (slijter)
2 el olijfolie
1 rode peper, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el donkerbruine basterdsuiker
2 el verse koriander, fijngesneden
8 kipdrumsticks
olie om in te vetten
Materialen
aluminiumfolie
barbecue
Bereiden
Steek de barbecue aan. Meng in een schaal het ananassap met de rum, de olie, de rode peper, de knoflook, de suiker en de koriander. Snijd met een scherp mes het vel en vlees van de drumsticks op enkele plaatsen in. Wentel de drumsticks door de marinade en laat ze afgedekt nog minimaal 2 uur marineren, bewaar afgedekt in de koelkast. Draai de drumsticks tussentijds regelmatig om in de marinade. Haal de drumsticks een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Laat de drumsticks uitlekken en gril ze op een ingevet rooster boven de barbecue in ca. 10 min. rondom bruin. Verplaats de drumsticks naar een minder warme plek of schuif het rooster hoger in de barbecue. Dek losjes af met een stuk aluminiumfolie of het deksel en laat de drumsticks in ca. 20 min. gaar worden. Keer af en toe.

U kunt de drumsticks een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat bijtijds op kamertemperatuur komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten