dinsdag 22 februari 2011

Clubsandwich met tomaat en sardines

3 vleestomaten
1 el verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
zwarte peper, versgemalen
2 el olijfolie
6 sneetjes Pain de Boulogne
4 el mayonaise met yoghurt
30 g rucola
2 blikjes sardinefilets (120 g), uitgelekt
Materialen
bakblik, satéstokjes
Bereiden
1. Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd de tomaten overlangs in plakken van ruim 1 cm dik en leg ze naast elkaar in een bakblik. Strooi de Italiaanse kruiden en naar smaak zout en peper over de plakken tomaat. Sprenkel er ten slotte de olijfolie over. 2. Schuif het bakblik 10 cm onder de grill in de oven en laat de tomaten in ca. 3 min. licht kleuren. Laat de tomaten afkoelen. 3. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en bestrijk ze met mayonaise. Verdeel de rucola over 4 sneetjes. Leg de plakken tomaat op deze sneetjes en daarop de open geklapte sardines. Strooi er nog wat peper over. 4. Maak op 2 borden een stapeltje van elk 2 belegde sneetjes. Leg de laatste sneetjes brood er met de mayonaisekant op. Steek in elk stapeltje 2 satéstokjes en snijd de clubsandwich met een groot mes diagonaal door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten