dinsdag 22 februari 2011

Elzasserpizza (Flammenkuche)

400 g patentbloem
1 zakje instant gist
3 grote uien, in plakjes gesneden
25 g boter
125 ml crème fraîche
200 g gerookte spekblokjes
zwarte peper versgemalen
50 g rucola (sla)
Voorbereiden
1. Meng in een kom de bloem met de gist en 2 tl zout. Roer er 250 ml lauwwarm water door en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. 2. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Strooi er naar smaak zout en peper over.

Bereiden
3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. 4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk het deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en maal er peper boven. 5. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten