Benodigdheden:
  --------------
  15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
  3 dl lauwe melk
  1 ei losgeroerd
  1 el vloeibare honing
  300 gr bakkersbloem
  225 gr volkorenmeel
  1 tl zout
  25 gr margarine
  175 gr zachte gedroogde abrikozen
  geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  25 gr oranjesnippers (desgewenst)
  50 gr hele noten (hazelnoten, amandelen enz)
  Bereiding:
  ----------
  Roer de verse gist door de helft van de melk, of voeg de gedroogde gist
  toe en laat 20 minuten rusten. Klop er de resterende melk, het ei en de
  honing door.
  Zeef de meelsoorten en het zout in een kom en wrijf er de margarine
  door. Voeg het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot u een zacht deeg
  hebt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
  dubbele volume. Sla het deeg in, verwijder luchtbellen en werk er de
  abrikozen, het sinaasappelraspel, de oranjesnippers en de noten door.
  Vorm 2 kleine broden en leg ze in broodvormen van 1/2 liter. Laat ze
  afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
  Verwarm de oven voor op 220¯C en bak de broden 20 minuten. Draai de
  temperatuur terug tot 200¯C en bak ze nog 15 tot 20 minuten tot ze hol
  klinken als u er tegen tikt.
  Voor: 2 broden van circa 500 gr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten