maandag 10 januari 2011

Abrikozenbrood met honing

Benodigdheden:
--------------

15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
3 dl lauwe melk
1 ei losgeroerd
1 el vloeibare honing
300 gr bakkersbloem
225 gr volkorenmeel
1 tl zout
25 gr margarine
175 gr zachte gedroogde abrikozen
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
25 gr oranjesnippers (desgewenst)
50 gr hele noten (hazelnoten, amandelen enz)

Bereiding:
----------

Roer de verse gist door de helft van de melk, of voeg de gedroogde gist
toe en laat 20 minuten rusten. Klop er de resterende melk, het ei en de
honing door.
Zeef de meelsoorten en het zout in een kom en wrijf er de margarine
door. Voeg het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot u een zacht deeg
hebt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
dubbele volume. Sla het deeg in, verwijder luchtbellen en werk er de
abrikozen, het sinaasappelraspel, de oranjesnippers en de noten door.
Vorm 2 kleine broden en leg ze in broodvormen van 1/2 liter. Laat ze
afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 220¯C en bak de broden 20 minuten. Draai de
temperatuur terug tot 200¯C en bak ze nog 15 tot 20 minuten tot ze hol
klinken als u er tegen tikt.

Voor: 2 broden van circa 500 gr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten