maandag 10 januari 2011

Snijbonen met spekjes en citroenboter

50 g boter
geraspte schil van 1/2 citroen
zout, versgemalen peper
800 g snijbonen
100 g spekblokjes
1 sjalotje
1/2 theelepel bonekruid

De boter een beetje zacht laten worden en de citroenrasp
erdoor roeren. Op smaak maken met zout en peper en op laten
stijven. De snijbonen in schuine ruitjes snijden en in weinig
water met zout in Ò 15 minuten beetgaar koken, daarna afgieten
en warm houden. De spekblokjes uitbakken, het sjalotje
snipperen en in het bakvet goudgeel fruiten. Beide laten
uitlekken. De snijbonen omschudden met citroenboter naar wens
(niet alles is nodig), spekjes en ui erdoor scheppen en met
bonekruid bestrooien. Lekker met rosbief en gekookte
krieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten