Benodigdheden:
  --------------
  200 gr pruimendanten zonder pit
  3 dl hete thee
  100 gr bruine basterdsuiker
  100 gr boter
  250 gr zelfrijzend volkorenmeel of volkorenmeel met bakpoeder
  1/2 tl zout
  1 tl baking soda
  1 tl gemalen kaneel
  50 gr fijngehakte noten
  1 ei losgeroerd
  Bereiding:
  ----------
  Verwarm de pruimen, thee, boter en suiker in een pannetje. Laat de boter
  smelten en de suiker oplossen. Laat het mengsel volledig afkoelen.
  Verwarm de oven voor op 180¯C. Vet een broodvorm van 1 liter inhoud in.
  Zeef het meel met het zout, de soda en kaneel. Roer er het afgekoelde
  pruimenmengsel en de noten door. Schep het beslag in de vorm en bak het
  brood 1 uur tot het stevig aanvoelt. Laat het afkoelen in de vorm. Laat
  het liefst een dag rusten, verpakt in vershoudfolie. Serveer het brood
  met boter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten