maandag 10 januari 2011

Wildbouillon met deeghoedje

1 pot wildfond
1 l water
4 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg
200 g verse soepgroenten
1/2 bakje champignons
2 eetlepels verse, gemengde tuinkruiden
1 eetlepel cognac
1 eierdooier

Van de wildfond met het water, volgens de aanwijzingen op de
pot, bouillon bereiden. Het bladerdeeg op een koele ondergrond
laten ontdooien en er cirkels uitsnijden die iets groter zijn
dan de bovenomtrek van vuurvaste soepkommen. De soepgroente
eventueel fijner snijden, de champignons in plakjes snijden.
Beide 5 minuten zachtjes in de bouillon mee laten koken en de
kruiden erdoor roeren. Op smaak brengen met de cognac, peper
en eventueel zout. De bouillon in de kommen scheppen, de
randen met de losgeklopte eierdooier bestrijken en de
deeglapjes op de kommen vastdrukken. Het deeg ook met ei
bestrijken en in een zeer hete oven (225¯C) in 10 minuten
goudbruin laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten