Benodigdheden:
  --------------
  300 gr bakkersbloem
  1/2 tl zout
  6 gr instant gist (zakje)
  3 el melk
  75 gr boter, gesmolten, afgekoeld
  25 gr fijne witte suiker
  2 eieren losgeroerd
  losgeroerd ei om de broodjes te bestrijken
  Bereiding:
  ----------
  Vermeng de bloem, het zout en de gist in een kom. Voeg de overige
  ingredienten toe en roer tot u een kleverig deeg hebt. Kneed het 5
  minuten. Leg het terug in de kom en laat het afgedekt met ingevette
  plastic folie een hele nacht rijzen in de koelkast.
  Sla het deeg in en verdeel het in 12 stukken. Verwarm de oven voor op
  220¯C. Vet 12 brioche- of diepe muffinvormpjes in. Maak van elk stuk
  deeg een kwart los.
  Rol grote en kleine balletjes deeg. Druk de grote ballen in de vormpjes,
  maak met uw vinger een kuiltje in het midden en plaats hierin de
  kleinere balletjes.
  Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei. Laat ze rijzen tot het dubbele
  volume. Bak de broodjes vervolgens in 15 minuten goudbruin.
  Voor: 12 brioches
Geen opmerkingen:
Een reactie posten