maandag 10 januari 2011

Snelle brioches

Benodigdheden:
--------------

300 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
6 gr instant gist (zakje)
3 el melk
75 gr boter, gesmolten, afgekoeld
25 gr fijne witte suiker
2 eieren losgeroerd
losgeroerd ei om de broodjes te bestrijken

Bereiding:
----------

Vermeng de bloem, het zout en de gist in een kom. Voeg de overige
ingredienten toe en roer tot u een kleverig deeg hebt. Kneed het 5
minuten. Leg het terug in de kom en laat het afgedekt met ingevette
plastic folie een hele nacht rijzen in de koelkast.
Sla het deeg in en verdeel het in 12 stukken. Verwarm de oven voor op
220¯C. Vet 12 brioche- of diepe muffinvormpjes in. Maak van elk stuk
deeg een kwart los.
Rol grote en kleine balletjes deeg. Druk de grote ballen in de vormpjes,
maak met uw vinger een kuiltje in het midden en plaats hierin de
kleinere balletjes.
Bestrijk de broodjes met losgeroerd ei. Laat ze rijzen tot het dubbele
volume. Bak de broodjes vervolgens in 15 minuten goudbruin.

Voor: 12 brioches

Geen opmerkingen:

Een reactie posten