maandag 10 januari 2011

Amerikaans rijstpannetje

8 kipvleugeltjes
2 eetlepels zonnebloemolie
2 saucijsjes
1 uitje
1 teentje knoflook
4 stengels bleekselderij
(1 rood pepertje)
1/2 theelepel komijnpoeder
1 takje verse tijm
1 laurierblaadje
300 g langkorrelrijst (geen snelkook)
1/2 l groentebouillon
1 blikje tomaatstukjes
zout, versgemalen zwarte peper

De kip in de olie rondom aanbraden, de saucijsjes in plakken
snijden en meebakken. Het vlees uit de pan nemen, en in het
bakvet het gesnipperde uitje en de knoflook uit de pers
fruiten. De bleekselderij kleinsnijden zodat boogjes ontstaan,
(het pepertje in ringetjes snijden en zaadjes verwijderen en
omscheppend bakken). De kruiden, specerijen en rijst
toevoegen, de bouillon erbij schenken en de tomaatstukjes met
vocht erdoor roeren. Peper en eventueel zout naar smaak
toevoegen, kip en worst er weer bijdoen en in Ò 20 minuten
laten garen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten