maandag 10 januari 2011

Pastasalade met zongedroogde tomaten en tonijn

300 g fusilli
2 blikjes tonijn naturel
8 zongedroogde tomaten
ca 10 zwarte olijven zonder pit
1 kleine groene paprika
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel mosterd
zout, versgemalen peper
1 teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie

De pasta in ruim water met zout beetgaar koken, met koud water
afspoelen en laten uitlekken. De tonijn laten uitlekken en met
een vork loshalen, de zongedroogde tomaten in blokjes en de
olijven in plakjes snijden. Het vruchtvlees van de paprika in
reepjes snijden. Het citroensap met de azijn, de mosterd,
zout, peper en het teentje knoflook uit de pers omroeren en de
olie straalsgewijs erbij kloppen, zodat een lobbig sausje
ontstaat. Dit alles met elkaar omscheppen. Lekker met ciabatta
en kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten