maandag 10 januari 2011

Franse kaas-ei tosti

8 sneetjes witte casino
boter
4 iets dikker gesneden plakken achterham
4 plakken pittig belegen kaas
75 g geraspte pittig belegen kaas
4 eieren
zout, versgemalen peper

Vier van de boterhammen met boter besmeren, elk met een plak
ham en een plak kaas beleggen en afdekken met de resterende
boterhammen. De geraspte kaas erover verdelen. Bij bereiding
in de oven een kuiltje in de kaas maken en hierin voorzichtig
de eieren breken. De tosti's onder een hete grill leggen
totdat de eieren gestold zijn en de kaas goudbruin kleurt. Uit
de oven met zout en peper bestrooien, dan diagonaal
doorsnijden. Bij bereiding in de koekepan een klontje boter
verhitten en de tosti's met een deksel op de pan goudbruin
bakken. Van de eieren in weinig boter kleine spiegeleieren
bakken, met zout en peper bestrooien en op de tosti's leggen.
Direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten