Benodigdheden:
  --------------
  15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
  500 gr meergranenmeel of tarwemeel
  175 gr bakkersbloem
  1 tl zout
  2 el walnotenolie
  1.5 el zure room
  100 gr walnoten
  losgeroerd ei om te glaceren
  Bereiding:
  ----------
  Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde
  gist over. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten
  rusten tot zich schuim vormt. Doe de meelsoorten met het zout in een
  kom. Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door. Kneed 5 minuten
  tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom. Laat het afgedekt met
  ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Rooster de
  stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof. Sla het deeg in,
  druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door.
  Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume. Verwarm de oven
  voor op 230¯C.
  Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30
  minuten.
  Voor: 2 broden van circa 500 gr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten