1/4 krop Batavia-of ijsbergsla
1/ krop radicchio (roodlof)
2 avocado's
citroensap
150 g zachte geitekaas
1 eetlepel balsamico-azijn
versgemalen zwarte peper, zout
4 eetlepels olijfolie
bosje basilicum
1 1/2 eetlepel pijnboompitten
De sla wassen, droogslaan, kleiner scheuren en over 4 borden verdelen. Het
vruchtvlees van de avocado's in niet te dikke halve plakken snijden en met
citroensap besprenkelen, de geitekaas in even grote en dikke stukjes snijden.
De avocado over de salade op de bordjes verdelen en de geitekaas erop leggen.
De azijn uitroeren met peper en zout en de olijfolie er straalsgewijs bij
kloppen zodat een gladde saus ontstaat. De basilicumblaadjes fijnhakken en
erdoor roeren. De pijnboompitten in een droge koekepan licht roosteren. De
saus over de kaasstukjes schenken en met de geroosterde pitjes bestrooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten