maandag 10 januari 2011

Pittige aardappelsalade

400 g krielaardappeltjes
dikke plak mortadella Ö 150 g
2 stengels bleekselderij
8 kerstomaatjes 50 g zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels pijnboompitten
1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 teentje knoflook
2 eetlepels geknipte basilicumblaadjes
versgemalen peper, zout

De aardappelen in weinig water met zout nät gaar koken,
afgieten en laten afkoelen. De mortadella in blokjes snijden,
de bleekselderij in dunne boogjes snijden. De kerstomaatjes
vierendelen. Dit alles samen met de olijven door elkaar
scheppen. De pijnboompitten in een droge koekepan lichtbruin
roosteren. De azijn samen met de olie, de basilicumblaadjes,
peper en zout in een potje met deksel doen en schudden tot een
glad, lobbig sausje. Het sausje met de salade omscheppen en
tot slot met de pijnpitten bestrooien. Lekker met warm
(kruiden)ciabatta-brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten