maandag 10 januari 2011

Luchtig brood met kruimellaag

Benodigdheden:
--------------

450 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
100 gr boter
12 gr instant gist (2 zakjes)
50 gr fijne witte suiker
175 gr zachte gedroogde abrikozen, kleingesneden
50 gr grote rozijnen
1/2 sinaasappel, kleingesneden
2 losgeroerde eieren
6 el lauwe melk

Voor de kruimellaag:

25 gr boter
25 gr bloem
25 gr fijne witte suiker
1 tl gemalen kaneel

Bereiding:
----------

Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf er de boter door. Roer er
de gist, suiker, gedroogde vruchten en stukjes sinaasappel door.
Voeg de eieren en melk toe en roer alles 2 minuten. Doe het mengsel over
in een ingevette broodvorm van 1 liter inhoud of een langwerpige
cakevorm. Laat afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200¯C.
Maak de kruimellaag:
Wrijf de boter door de bloem zodat u een kruimelig mengsel krijgt en
roer hier de suiker en kaneel door. Bestrooi hiermee het deeg en bak het
55 minuten.

Voor: 1 brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten