Benodigdheden:
  --------------
  450 gr bakkersbloem
  1/2 tl zout
  100 gr boter
  12 gr instant gist (2 zakjes)
  50 gr fijne witte suiker
  175 gr zachte gedroogde abrikozen, kleingesneden
  50 gr grote rozijnen
  1/2 sinaasappel, kleingesneden
  2 losgeroerde eieren
  6 el lauwe melk
  Voor de kruimellaag:
  25 gr boter
  25 gr bloem
  25 gr fijne witte suiker
  1 tl gemalen kaneel
  Bereiding:
  ----------
  Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf er de boter door. Roer er
  de gist, suiker, gedroogde vruchten en stukjes sinaasappel door.
  Voeg de eieren en melk toe en roer alles 2 minuten. Doe het mengsel over
  in een ingevette broodvorm van 1 liter inhoud of een langwerpige
  cakevorm. Laat afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
  dubbele volume.
  Verwarm de oven voor op 200¯C.
  Maak de kruimellaag:
  Wrijf de boter door de bloem zodat u een kruimelig mengsel krijgt en
  roer hier de suiker en kaneel door. Bestrooi hiermee het deeg en bak het
  55 minuten.
  Voor: 1 brood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten