maandag 10 januari 2011

saucijsjes met zoetzure saus

4 saucijsjes 30 g boter of margarine
1 teentje knoflook
mespunt gemberpoeder
1 eetlepel zonnebloemolie
1/2 dl ongekleurde azijn
100 g suiker
1 1/2 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel tomatenketchup

De saucijsjes 5 minuten in heet water leggen, daarna goed
droogdeppen met keukenpapier. De boter of margarine verhitten
en de worstjes hierin rondom aanbraden. Er een scheutje lauw
water bij gieten en in ca 20 minuten laten garen. Ondertussen
voor de saus het teentje knoflook uitpersen en samen met het
gemberpoeder fruiten in de verhitte olie. De azijn met 2 dl
water aan de kook brengen en de suiker erin oplossen. De
tomatenpuree, de ketchup en de gemberknoflook erdoor roeren.
De saus warme bij de saucijsjes serveren. Lekker met gestoofde
spitskool (bestrooid met kokos) en eiermie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten