maandag 10 januari 2011

Saffraanrisotto met kip en broccoli

1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
400 g risotto-rijst (arborio)
2 eetlepels boter of margarine
borrelglas droge witte wijn
1 l kippebouillon
paar draadjes saffraan of mespunt saffraanpoeder
400 g kipfilet
zout, peper
2 eetlepels boter of margarine
200 g broccoliroosjes
100 g versgeschaafde Parmezaanse kaas

De ui en de knoflook snipperen en in de olie in een ruime pan
goudgeel fruiten. Rijst en boter toevoegen en 2 minuten
omscheppend bakken zodat de rijst glazig wordt. De wijn erbij
schenken en blijven roeren tot al het vocht is verdampt. Dan
een 1/4 van de bouillon toevoegen, de saffraan erbij doen en
regelmatig blijven roeren totdat alle vocht is opgenomen,
vervolgens weer wat bouillon toevoegen, roeren en zo doorgaan
tot alle bouillon op is; dit duurt Ò 20 minuten. Risotto moet
een beetje vochtig zijn. De kipfilet in blokjes snijden,
kruiden en in de boter rondom bruin en gaar bakken, de
broccoli beetgaar koken, en door de risotto roeren. Op borden
scheppen en de kaas erop leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten