Benodigdheden:
  --------------
  1 portie pizzadeeg
  Bestrijken met:
  3 el olijfolie
  Vulling 1:
  100 gr zachte roomkaas met knoflook en kruiden
  75 gr Parmaham of andere rauwe ham, kleingesneden
  400 gr artisjokhartjes uit blik, uitgelekt, in vieren
  100 gr mozzarella, geraspt
  Vulling 2:
  1 el olijfolie
  1 teen knoflook, uitgeperst
  500 gr rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in plakken
  25 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, kleingesneden
  1 el verse basilicum of oregano of 1 tl gedroogde oregano
  100 gr mozzarella, geraspt
  Vulling 3:
  200 gr cannellinibonen uit blik, uitgelekt
  25 gr Italiaanse salami, kleingesneden
  1 vleestomaat, ontveld, zaad verwijderd, kleingesneden
  1 el verse salie, fijngehakt
  25 gr mozzarella, geraspt
  Bereiding:
  ----------
  Maak het pizzadeeg en laat het rijzen tot het dubbele volume. Sla het
  deeg in en druk de luchtbellen eruit. Verdeel het in 6 stukken en vorm
  hiervan deegrondjes van 15 cm doorsnee. Bereid de vulling van uw keus
  (elke is voldoende voor 1 portie deeg). Schep de vulling middenop de
  deegrondjes. Strooi er peper en zout naar smaak bij.
  Maak de randen van de deegrondjes vochtig. Schuif de vulling naar de ene
  helft van de deegrondjes. Klap ze dubbel. Druk de randen stevig aan.
  Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met
  olijfolie. Laat ze 10 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor
  op 220¯C. Bak de calzone vervolgens 15 minuten tot het brood hol klinkt
  als u er tegen tikt.
  Traditionele bereidingswijze: frituur de calzone 3 minuten in hete olie
  tot ze goudbruin zijn.
  Voor: 6 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten