maandag 10 januari 2011

Calzone

Benodigdheden:
--------------

1 portie pizzadeeg

Bestrijken met:

3 el olijfolie

Vulling 1:

100 gr zachte roomkaas met knoflook en kruiden
75 gr Parmaham of andere rauwe ham, kleingesneden
400 gr artisjokhartjes uit blik, uitgelekt, in vieren
100 gr mozzarella, geraspt

Vulling 2:

1 el olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
500 gr rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in plakken
25 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, kleingesneden
1 el verse basilicum of oregano of 1 tl gedroogde oregano
100 gr mozzarella, geraspt

Vulling 3:

200 gr cannellinibonen uit blik, uitgelekt
25 gr Italiaanse salami, kleingesneden
1 vleestomaat, ontveld, zaad verwijderd, kleingesneden
1 el verse salie, fijngehakt
25 gr mozzarella, geraspt

Bereiding:
----------

Maak het pizzadeeg en laat het rijzen tot het dubbele volume. Sla het
deeg in en druk de luchtbellen eruit. Verdeel het in 6 stukken en vorm
hiervan deegrondjes van 15 cm doorsnee. Bereid de vulling van uw keus
(elke is voldoende voor 1 portie deeg). Schep de vulling middenop de
deegrondjes. Strooi er peper en zout naar smaak bij.
Maak de randen van de deegrondjes vochtig. Schuif de vulling naar de ene
helft van de deegrondjes. Klap ze dubbel. Druk de randen stevig aan.
Leg de calzones op een ingevette bakplaat en bestrijk ze rijkelijk met
olijfolie. Laat ze 10 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor
op 220¯C. Bak de calzone vervolgens 15 minuten tot het brood hol klinkt
als u er tegen tikt.
Traditionele bereidingswijze: frituur de calzone 3 minuten in hete olie
tot ze goudbruin zijn.

Voor: 6 stuks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten