Benodigdheden:
  --------------
  1 portie zoet deeg (zie Chelsea buns)
  Voor de vulling:
  100 gr gedroogde en kleingesneden abrikozen
  4 el vers sinaasappelsap
  geraspte schil van 1 sinaasappel
  75 gr boter
  50 gr gele basterdsuiker
  1/2 theelepel gemengde specerijen
  50 gr gedroogde vruchten, gehakt
  50 gr bigarreaux, fijngesneden
  50 gr amandelsnippers of stukjes pecan
  2 el vloeibare honing
  Bereiding:
  ----------
  Maak het deeg als boven. Laat het afgedekt rijzen tot het dubbele
  volume. Verwarm in een pan de abrikozen met het sinaasappelsap, laat ze
  wellen en afkoelen.
  Roer alle ingredienten voor de vulling door de abrikozen. Rol het deeg
  uit tot een lap van 22 X 30 cm. Verdeel de vulling erover. Rol het deeg
  op tot een lange rol. Snijd hem in de lengte doormidden, vlecht de
  helften aan elkaar en vorm er een krans van. Laat deze op een ingevette
  bakplaat afgedekt 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven
  voor op 200¯C. Bak de broodkrans 25 minuten tot hij groudbruin is.
  Bestrijk de broodkrans tot slot met honing.
  Voor: 1 krans
Geen opmerkingen:
Een reactie posten