maandag 10 januari 2011

Vruchtenbroodkrans

Benodigdheden:
--------------

1 portie zoet deeg (zie Chelsea buns)

Voor de vulling:

100 gr gedroogde en kleingesneden abrikozen
4 el vers sinaasappelsap
geraspte schil van 1 sinaasappel
75 gr boter
50 gr gele basterdsuiker
1/2 theelepel gemengde specerijen
50 gr gedroogde vruchten, gehakt
50 gr bigarreaux, fijngesneden
50 gr amandelsnippers of stukjes pecan
2 el vloeibare honing

Bereiding:
----------

Maak het deeg als boven. Laat het afgedekt rijzen tot het dubbele
volume. Verwarm in een pan de abrikozen met het sinaasappelsap, laat ze
wellen en afkoelen.
Roer alle ingredienten voor de vulling door de abrikozen. Rol het deeg
uit tot een lap van 22 X 30 cm. Verdeel de vulling erover. Rol het deeg
op tot een lange rol. Snijd hem in de lengte doormidden, vlecht de
helften aan elkaar en vorm er een krans van. Laat deze op een ingevette
bakplaat afgedekt 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven
voor op 200¯C. Bak de broodkrans 25 minuten tot hij groudbruin is.
Bestrijk de broodkrans tot slot met honing.

Voor: 1 krans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten