maandag 10 januari 2011

Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes

400 g bieflapjes
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook
1 kookbuiltje zilvervliesrijst
4 bosuitjes
200 g sperziebonen (pot/blik)
2 eetlepels pinda's
1/2 krop eikebladsla
4 eetlepels pindakaas
elk 1 eetlepel ketjap manis en zonnebloemolie
mespunt chilipoeder

Het vlees in dunne reepjes snijden en met de ketjap
omscheppen. De olie verhitten en het teentje knoflook erboven
uitpersen, de vleesreepjes toevoegen en op hoge pit 4 minuten
omscheppend bakken. De rijst gaarkoken volgens de aanwijzingen
op het pak en laten uitlekken. De bosuitjes in ringetjes
snijden en met de sperziebonen, de pinda's en de rijst
vermengen. Voor de saus de pindakaas met de ketjap losroeren
en met wat water tot sausdikte roeren. De olie erdoor kloppen
en het chilipoeder toevoegen. Samen met de biefreepjes door
het rijstmengsel scheppen. Een platte schaal met de kleiner
gescheurde sla bekleden en de salade erover verdelen. Met de
koriander bestrooien. Lekker met een warm pittabroodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten