maandag 10 januari 2011

Oosterse kippesoep

3 teentjes knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
150 g kipgehakt
1 kleine winterwortel
1 1/2 l kippebouillon met stukjes vlees (pot)
1 theelepel laos
2 eetlepels Thaise vissaus
50 g mihoen
100 g tauge
1/2 rode paprika
2 eetlepels geknipte bieslook
2 eetlepels geknipte koriander

De knoflook uitpersen en in de olie goudgeel fruiten. Het
kipgehakt toevoegen en rul bakken. De winterwortel schillen en
in luciferdunne reepjes snijden. De bouillon erbij schenken,
aan de kook brengen en de laos, de vissaus en de wortelreepjes
erdoor roeren. Vijf minuten zachtjes laten koken. De mihoen en
de tauge 2 minuten meewarmen. De paprika in ruitjes snijden en
in borden leggen, de kruiden over de borden verdelen en de
soep erin scheppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten