Benodigdheden:
  --------------
  15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
  3 dl lauwe melk
  550 gr bakkersbloem
  1 ei losgeroerd
  50 gr boter, gesmolten
  1/2 tl zout
  1/2 tl gemalen kaneel
  snufje geraspte nootmuskaat
  200 gr rozijnen
  100 gr krenten
  50 gr oranjesnippers, kleingesneden
  50 gr fijne witte suiker
  Bereiding:
  ----------
  Doe de gist in een kom en roer er de melk door. Gebruikt u gedroogde
  gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten. Roer er 100 gr bloem door.
  Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt. Klop er het ei
  en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en
  nootmuskaat boven. Kneed alles tot een zacht, glad deeg. Werk er de
  vruchten en suiker door. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic
  folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume.
  Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een
  ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee.
  Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
  dubbele volume.
  Verwarm de oven voor op 200¯C. Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het
  hol klinkt als u er tegen tikt. Laat het afkoelen.
  Voor: 1 brood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten