maandag 10 januari 2011

Iers Allerheiligenbrood

Benodigdheden:
--------------

15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist
3 dl lauwe melk
550 gr bakkersbloem
1 ei losgeroerd
50 gr boter, gesmolten
1/2 tl zout
1/2 tl gemalen kaneel
snufje geraspte nootmuskaat
200 gr rozijnen
100 gr krenten
50 gr oranjesnippers, kleingesneden
50 gr fijne witte suiker

Bereiding:
----------

Doe de gist in een kom en roer er de melk door. Gebruikt u gedroogde
gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten. Roer er 100 gr bloem door.
Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt. Klop er het ei
en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en
nootmuskaat boven. Kneed alles tot een zacht, glad deeg. Werk er de
vruchten en suiker door. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic
folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume.
Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een
ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee.
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200¯C. Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het
hol klinkt als u er tegen tikt. Laat het afkoelen.

Voor: 1 brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten